fbpx

Ce este sticla decorativă

Inapoi la Blog

Ce este sticla decorativă

Despre sticla decorativa

Aşa cum v-am promis, vom scrie câte un material despre fiecare tip de serviciu pe care noi, cei de la SoluţiiAmenajări.ro îl realizăm. Astăzi vorbim despre sticla decorativa.

Sticla folosită în amenajări interioare pentru decorarea sau personalizarea pereţilor din baie, bucătărie sau orice altă cameră a locuinţei, poate fi o sticlă securizată de diverse grosimi: 4,6,8,10,12 mm.
Cele mai utilizate grosimi pentru sticla decorativa sunt cele de 4 şi 6 mm. Sticla, prin securizare, devine termorezistentă, putând fi folosită cu succes şi în zonele fierbinţi( de exemplu- zona din spatele plitei). De asemenea, prin securizare, sticla devine mult mai rezistentă decât o sticlă nesecurizată. Canturile panourilor din sticla decorativa sunt şlefuite şi perfect lucioase. Astfel, atunci când placaţi suprafeţe mari ce necesită mai multe panouri din sticlă, îmbinarea acestora să fie aproape de neobservat.

Pentru suprafeţele unde nu există un contact direct sau dacă doriţi să reduceţi costurile de producţie, puteţi folosi şi sticla nesecurizată de 6mm. Grosimea acesteia este una considerabilă, fiind suficientă pentru a reduce spargerile accidentale. În plus, vopsirea sau realizarea printului digital se face mereu pe spatele sticlei, iar peste acest prim strat se montează întotdeauna o folie de autocolant. Această combinaţie de sticlă, vopsea şi autocolant va reduce foarte mult şansele de fragmentare şi accidentare în cazul spargerii panoului decorativ. Folosirea sticlei nesecurizate va reduce cu cel puţin 40 lei costul per metru pătrat al lucrării.

Unul din marile avantaje ale sticlei decorative este faptul că printul se realizează pe spatele acesteia, astfel încât ea este foarte uşor de întreţinut. Sticla se curăţă cu ajutorul soluţiilor de curăţat geamuri, are o capacitatea mare de a reflexie a luminii, contribuind astfel la marirea vizuală a spaţiilor mici.
În articolul următor vă vom familiariza cu tipurile de decoraţiuni interioare ce pot fi realizate din sticla decorativa.

Distribuie

Inapoi la Blog