fbpx

Mobila de serie versus mobila la comandă – partea a II-a

Inapoi la Blog
producator mobila pe comanda tulcea

Mobila de serie versus mobila la comandă – partea a II-a

Mobila de serie versus mobila pe comanda tulcea

O mobilă gândită pentru bucătăria ta

Mobila de serie este o mobilă standard pe care o cumperi aşa cum este. Aşa cum menţionam în partea I a acestui articol, mobila de serie vine dezmembrată, livrată până la scara blocului şi de acolo e treaba ta cum te descurci. Chiar dacă eşti un bun montator, bucătăria ta va fi una standard, identică cu cea a vecinului de bloc şi nu va ascunde nici micile imperfecţiuni ale imobilului şi nici nu va rezona cu dorinţele tale, alegerile decorurile şi compartimentarea fiind foarte limitate.

În cazul mobilei pe comandă, fiind practic o mobilă făcută pe măsură( ţinănd cont de colţuri imperfecte, ţevi, grinzi, decupaje prize, hote, decupaje chiuvete, decupaje plite), timpul dedicat montajului va fi unul mult mai mare. Cu alte cuvinte, dacă bucătăria pe care ţi-o doreşti este una complexă, cu insulă, turnuri şi feronerie de ultimă generaţie, timpul dedicat montajului va fi unul prelungit.

Mobila pe comandă implică pierderi de material. 

Atunci când îţi alegi mobila pe comandă, trebuie să ţii cont şi de pierderile generate de combinaţiile de culori pe care le doreşti. Atunci când mobilierul se va realiza din 2, 3 decoruri, vor exista întotdeauna pierderi, iar aceste pierderi se vor regăsi în preţul mobilierului tău.

Aceste pierderi nu există în cazul mobilierului de serie, pentru că din acel model se vor realiza o mie de unităţi(piese de mobilier) şi nu doar una, pe comandă.

Culori preferate vs culori impuse

Mobila la comandă, spre deosebire de mobila de serie, prezentă în magazinele de profil, are marele avantaj că este gândită în ton cu preferinţele tale. Dacă în cazul mobilei de serie eşti condiţionat de culoarea şi dimensiunea vândută de producător, când vine vorba de mobilă la comandă, aceste bariere dispar, clientul putând alege dintr-o varietate foarte mare de culori simple, imitaţii de lemn, marmură sau print direct pe fronturile(uşile) mobilierului.

Despre compartimentarea mobilierului

Pentru mobila de serie, lucrurile sunt simple: mobila are o anumită dimensiune. Dacă mobila are 2,5 m, iar bucătăria ta 2,9 m, va trebui să te obişnuieşti cu cei 2,5 m pentru că nu ai altă variantă. De asemenea, culoarea/culorile mobilierului sunt impuse. Blatul de bucătărie este, de asemenea, o culoare impusă. Ce şanse sunt, ca toate acestea, să fie în ton cu preferinţele tale?

Mobila pe comanda oferă în schimb clientului posibilitatea de a-si alege culoarea şi feroneria, inclusiv compartimentarea acesteia. În felul acesta, fiecare îşi poate realiza mobila în concordanţă cu dorinţele şi contrastele care îl definesc, rezultând o mobilă creativă, plină de personalitate.

Diferenţa de preţ

Fiind o mobilă realizată pe bandă rulantă, fără pierderi şi cu materiale de o calitate slabă sau medie, mobila de serie va fi întotdeauna  una mult mai ieftină decât mobila la comandă. Scopul unui astfel de mobilier este generarea de volum în vânzări, la un preţ cât mai accesibil. În felul acesta, paleta de clienţi este una foarte mare, generând volum, fără a fi orientaţi pe calitate sau detalii.

În schimb, mobila pe comandă implică exact  opusul: materiale de calitate, finisaje atent selecţionate, concentrarea pe nevoile clientului, atenţie la detalii şi meticulozitate în montaje. Ca medie, in functie de materialele folosite, mobila la comandă va fi de cel puţin două ori mai scumpă ca cea de serie.

mobila tulcea

mobila la comanda tulcea, mobila de calitate tulcea

Mobila de serie versus mobila pe comanda tulcea, mobila pe comanda tulcea, producator mobila la comanda tulcea, mobila de calitate tulcea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Blog