fbpx

Mobila de serie versus mobila la comandă – partea I

Inapoi la Blog
Mobila pe comanda Tulcea

Mobila de serie versus mobila la comandă – partea I

În cele două părţi ale acestui articol voi puncta principalele diferenţe dintre mobila pe comandă şi cea de serie.

Ce este mobila de serie?

Mobila de serie este mobila pe care o găseşti in magazinele de specialitate, o mobilă standard, realizată la volum, pe un anumit format, pe o anumită culoare şi cu o anumită feronerie. De cele mai multe ori, mobila de serie vine dezasamblată, însoţită de instrucţiuni pentru montaj, cu ridicare din magazin.

Un aspect foarte important când achiziţionezi un astfel de mobilier -cere fişa tehnică sau detalii despre grosimea materialelor folosite şi producătorul acestora.
Calitatea materialelor folosite( ţara de origine a acestora, numele producătorului, tipul de feronerie folosită) sunt aspecte de care trebuie să ţii cont când achiziţionezi un mobilier şi nu de preţul mic al acestuia. De cele mai multe ori, când vânezi un produs ieftin şi durabilitatea lui va fi tot una „ieftină”.

Ce este mobila pe comandă?

Mobilă la comandă este mobila gândită de la zero, în ton cu preferinţele clientului, pe un format ales de acesta, pe o diversitate foarte mare de culori sau decoruri( texturi de lemn, marmură, piele sau cu posibilitatea de a freza pe usi diverse modele, cu ajutorul unui cnc). În cazul mobilei pe comandă, se poate alege inclusiv grosimea materialului, marca feroneriei şi a accesoriilor folosite în fabricarea respectivelor piese de mobilier.

Echipa din spatele realizării piesei de mobilier

Indiferent că vorbim de mobilă de serie sau mobilă la comandă, pentru a produce o piesă de mobilier este nevoie de o echipă şi nu de un singur om.

Astfel, pentru a realiza o singură lucrare, de mobilă pe comandă, este nevoie de o echipă formată din cei care fac măsurătorile acasă, la domiciliul clientului, din cei care se ocupă de proiectarea pieselor de mobilier, din cei care acoperă debitarea materiei prime, din cei care se ocupă de asamblarea pieselor de mobilier, de transport şi de montajul mobilierului la domiciliul clientului.

Aceste caracteristici prezentate mai sus genereaza principala diferenţă între mobila la comandă şi mobila de serie. Pentru a se face o singură piesă de mobilier, pe comandă, la aceasta lucrează o echipa întreagă, echipă ce trebuie plătită. În cazul mobilei de serie aceeaşi echipă realizează o mie de unităţi din acelaşi model, profitabilitatea afacereii realizându-se din volum(cele o mie de unităţi vândute).

Cu alte cuvinte, o singură proiectare, care de multe ori poate dura şi cateva zile de muncă, în funcţie de complexitatea ei, va genera o mie de unităţi vândute pentru mobilă de serie. În schimb, acelaşi volum de muncă dedicat proiectării, va genera o singură vânzare în cazul mobilei pe comandă.

Cine îţi urcă mobila pe scări?

Mobila de serie se achiziţionează din magazin şi nu include decât transportul până în faţa blocului/ casei clientului. De cele mai multe ori, dacă nu faci achiziţii de o anumită sumă din magazinele de profil, nu primeşti gratuit nici măcar trasnsportul. Există foarte puţine firme în România care oferă transport gratuit până la etajul 3 al blocului în care locuieşti.

Mobila pe comandă împlică inclusiv transportul şi montajul la client. Asta implică şi cele 3 etaje ale blocului în care locuieşti. Şi dacă asta nu e mare lucru, te invit să încerci să-ţi urci de unul singur tot mobilierul necesar apartamentului tău cu 3 camere, până la etajul 3. Nu sună prea bine, nu?

Citeşte aici şi partea a doua a acestui articol.

mobila tulcea pe comanda, mobila la comanda tulcea

mobila de calitate tulcea, mobila la comanda tulcea, mobila egger tulcea, mobila calitate superioara tulcea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Blog