fbpx

Sticla decorativă- avantaje şi dezavantaje

Inapoi la Blog
Avantaje si dezavantaje sticla decorativa

Sticla decorativă- avantaje şi dezavantaje

Avantaje si dezavantaje sticla decorativa

Sticla pentru design interior poate fi folosită atât în varianta de sticlă securizată, proces prin care devine inclusiv termorezistentă( rezistă la temperaturi de până la 400 de grade), cât şi în varianta simplă, nesecurizată.

Diferenţa dintre cele două tipuri de sticlă este notabilă. Sticla securizată are un preţ aproape dublu la achiziţie, dar are şi o rezistenţă de până la 4 ori mai mare decât cea nesecurizată. Acest aspect îi va mări preţul per metru pătrat cu cel puţin 40 de lei. În cazul spargerii accidentale, sticla securizată se fragmentează în bucăţi foarte mici, micşorând astfel riscul rănirii.

sticla decorativa design interior, tablou sticla, sticla decorativa bucatarie, sticla decorativa baie, avantaje si dezavantaje sticla decorativa

Dezavantajele sticlei:

1. Greutate mare. Cu cât este mai groasă sticla, cu atât e mai grea şi mai incomod de utilizat. Dacă se lucrează cu bucăţi mari de sticlă în spaţii înguste, manipularea acesteia va fi una destul de dificilă.

2. Se poate sparge sau fisura în cazul unei lovituri accidentale puternice. În acest caz veţi fi forţat să înlocuiţi toată bucata de sticlă pe care s-a realizat printul.

Avantajele sticlei:

1.Suprafaţă perfect plană, fără rosturi, denivelări sau imperfecţiuni. Sticla decorativă generează un impact olfactiv de mare efect prin linia sa continuă, oferind un design premium.

2.Rezistenţă mare la zgârieturi.

3.Capacitate mare de reflexie a luminii, ajutând astfel camerele mici să pară mai încăpătoare.
4. Întreţinerea foarte uşoară a sticlei. Se spală foarte uşor, folosindu-se diverse substanţe pentru curaţat geamuri.

5.Placarea rapidă a pereţilor, folosind piese mari, acolo unde spaţiul o permite.

6.Se pot placa pereţii peste faianţă, atât timp cât pereţii sunt drepţi, iar faianţa este bine ancorată. Astfel scutiţi destul de mult timp şi eventuale cheltuie legate de manopera înlăturării acesteia.

Cam acestea ar fi minusurile şi plusurile utilizării sticlei în amenajările interioare. Pentru alte detalii legate de sticla decorativă şi nu numai, vă rugăm să accesaţi şi alte materiale informative din secţiunea noastră de blog.

 

Distribuie

Comentariu (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Blog